Zalakaros

1477626_615409111851246_426016828_n

Zalakaros Magyarország legvirágosabb és legbiztonságosabb kisvárosa, a csodálatos zalai dombok között, a Kis Balaton élővilágának környezetében terül el. A város természetesen elsősorban Európa szerte híres gyógyvízéről és fürdőhelyéről ismert, melyet sok helyütt egyenesen csodatévő gyógyvíznek tartanak, az évek során azonban már nem csak a gyógyulást, de az élményt keresők is megtalálják Zalakarost, mint úti célt. Ugyanakkor Zalakaros már jóval több mint csupán egy fürdőváros, hiszen kiépült csodálatos parkok, játszóterek, éttermek, cukrászdák és egyéb látnivalók sokasága hívogatja a turistákat. Egy ínycsiklandó zalai dödölle után egy krémes karos kocka szelet, egy séta a bámulatos panorámát kínáló kilátóba, egy hűs pohár bor egy karosi pincében, egy dottó kisvasút kirándulás, egy kerékpár vagy segway túra mind-mind részei egy feledhetetlen zalakarosi pihenésnek. És akkor még el sem hagytuk Zalakaros határát…

Gránit Gyógy-, Élmény- és Strandfürdő

A Zalakarosi fürdő, a különböző célcsoportok igényeinek megfelelően négy részre oszlik, összesen 22 medencével:

 • Élményfürdő – felejthetetlen kaland az egész családnak
 • Fedettfürdő – ha hűvösre fordulna az idő
 • Strandfürdő – parkosított, kiépített infrastuktúrával rendelkező strand
 • Gyógycentrum – a gyógyulásra és rekreációra vágyóknak

Élményfürdő: 

Az élményfürdő beltéri és szabadtéri, családi és gyermekvilággal egyaránt elkápráztatja a vízi kalandok szerelmeseit. A beltéri élménymedence 10 különböző vízi attrakciója és a vadvízi áram csábítanak szórakozásra, fürdőzésre. A belső és a külső élménymedence közötti összeköttetésnek köszönhetően ki-be úszkálhatnak kedvükre a fürdőzők, miközben nyakzuhanyok és pezsgő élményelemek kényeztetik őket. Mi minden található még itt kicsik és nagyok örömére? Fedett és nyitott pezsgőfürdő, gyermekmedence, mini csúszda, vízi gomba, billenő vödör, a felnőtteknek is bátorságpróbát ígérő fekete lyuk csúszda, fény és színeffektekkel, kamikáze csúszda, sókamra a tiszta lélegzetért, szauna világ mindenki igénye szerint.. és még sorolhatnánk. A gyermekek kedvence természetesen a Vízipók Csodapók Gyermekvilág, mely először szabadtéren, majd fedett élményfürdőben is megnyitotta kapuit. Van itt vízi játszótér babáknak és tipegőknek, sóhomokozó, gyermek szauna, relax zóna – minden ami a totyogótól a tini korosztályig szórakoztatja a gyerkőcöket.

Fedettfürdő:

Ha kinn már hűvösebbre fordul az idő, alapbelépővel vehető igénybe fedett fürdőnk, 2 gyógyvizes ülőfürdővel és 1 termálvizes medencével, melyben víz alatti gyógytornák is megrendezésre kerülnek naponta több alkalommal. Itt található a szauna világ is, hidegvizes merülő medencével. A fedett fürdő medencéi körül elhelyezett pihenőágyak adnak lehetőséget a relaxációra. 

Strandfürdő:

A strand általában május 1. és szeptember 30. között üzemel. A parkosított ősfákkal övezett gyönyörű strandon minden korosztály kikapcsolódhat, gyógy-, családi-, termál- és hullám medencék mellet, sportmedencét és gyermekvilágot is találunk. A csúszdapark külön kihívás, hiszen Anakonda, Kamikáze és három pályás családi csúszda közül is választhat mindenki bátorságának megfelelően. A gyógyvizes ülőmedence jó időben is lehetővé teszi, hogy élvezzük a gyógyvíz jótékony hatásait, ráadásul részben fedett tetőnek köszönhetően árnyas medencében pihenhetünk. A termálvizes medence, a családi medence két csúszdával, a mélyülő hullám medence, a sportmedence, a gyermekpancsoló a kínálat teljességét szolgálják csakúgy mint a nem vizes attrakciók. Ilyenek a játszótér, az óriás sakk, a homokozó, a strand kézi, kosár és focipálya. A strandolás nem lenne teljes az igényes gasztronómiai létesítmények, pizzázók, éttermek, kávézók nélkül, de nem hiányozhatnak az ajándékboltok, újságos, zöldség-gyümölcsös standok vagy butikok sem.

A gyermekek számára a strand központja a Vízipók Csodapók Élményvilág szabadtéri része, mely 0-12 éves korig kínál szórakozást több mint 60 féle vízi attrakcióval, zuhatagokkal, csúszdákkal, spriccelő és mozgó élményelemekkel na és persze a Klub Oázis játszóház állandó színes programkínálatával. 

Gyógycentrum: 

Ez a gyógyulni vágyók Mekkája. A zalakarosi gyógyvíz 2000 méter mélyből fakadó 96 C°-os hőmérsékletű méltán híres kiváló gyógyvíz. Összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyikének tartják. Vízösszetétele: alkáli-kloridos, hidrogén karbonátos gyógyvíz, melyben jód, bróm, kén és fluor együttes jelenléte egyedülálló vízösszetételt képez Európában. Krónikus nőgyógyászati betegségek, fogágy megbetegedése, mozgásszervi panaszok (idült gyulladásos ízületi betegségek), sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelését, bőrgyógyászati problémák kezelését segíti elő. A gyógycentrum fedett és szabadtéri részből áll, egész évben szolgálva a gyógyulni vágyó látogatókat.

II./1. gyógyvizes medence:

 • Vízfelület: 30 m2
 • Vízhőfok: 36-38 °C
 • Vízmélység: 1 m

II./2. gyógy- vagy termálvizes medence:

 • Vízfelület: 294 m2
 • Vízhőfok: 34-36 °C
 • Vízmélység: 1 m

II./3. jacuzzi medence:

 • Vízfelület: 30 m2
 • Vízhőfok: 28-32 °C
 • Vízmélység: 1 m

Zalakaros képekben

Ajándékozzon!

Bármely ajánlatunk
utalvány formájában is elérhető!

Részletek

Ajándékozzon!

Bármely ajánlatunk
utalvány formájában is elérhető!

Részletek